Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αποφάσεις της λαϊκής συνέλευσης Καισαριανής την Δευτέρα 27/6/2011


Αποφάσεις της λαϊκής συνέλευσης Καισαριανής την Δευτέρα 27/6/2011

Για την Τρίτη 28/6/2011
 • Ενημέρωση και συμβολικός αποκλεισμός στο τοπικό σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης. Καλούμε εργαζόμενους και πελάτες του καταστήματος να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Συντάγματος με σύνθημα
  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ.
 • Πορεία προς τη συγκέντρωση του Συντάγματος την ίδια μέρα στις 9.30.

Για την Τετάρτη 29/6/2011
 • συγκέντρωση στις 8 το πρωί στην πλατεία Καισαιριανής και πορεία προς το Καλλιμάρμαρο στάδιο. Συνένωσή μας με τις όλες τις λαϊκές συνελεύσεις ανατολικών και νοτίων προαστίων με σκοπό την περικύκλωση της Βουλής ώστε να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Κεντρικό σύνθημα
  ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
  ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


Νέα λαϊκή συνέλευση την Πέμπτη 30/6/2011 στις 18.00 στην πλατεία Καισαριανής.

Ακολουθούν οι αποφάσεις της συνέλευσης για το θέμα των φοιτητικών εστιών αλλά και καταγγελία για την προσπάθεια ανακοίνωσής μας στον Κλήδονα.

Καταγγελία Λαϊκής Συνέλευσης Καισαριανής


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 27/6

Η Λαϊκή Συνέλευση Καισαριανής αποφάσισε στις 24/6 να παρέμβει στην εκδήλωση που οργάνωνε ο Μικρασιατικός Σύλλογος και να ζητήσει να ανακοινωθεί από το μικρόφωνο κάλεσμα για την επόμενη Λαϊκή Συνέλευση στις 27/6 στην πλατεία, για να πετύχει η πανεργατική απεργία και με τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος.
Όταν πήγαμε στο χώρο της εκδήλωσης στο Σκοπευτήριο, ζητήσαμε να μας δοθεί η δυνατότητα να καλέσουμε τους παρευρισκόμενους στη Λαϊκή Συνέλευση στις 27/6. Τα μέλη του ΔΣ της παράταξης του Α.Καμπάκα, ο Γιώργος Κατημερτζής από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τα μέλη του ΔΣ του Μικρασιατικού μας απαγόρευσαν να ανακοινώσουμε την κινητοποίηση από το μικρόφωνο της εκδήλωσης.
Δεν αρκέστηκαν σε αυτό, αλλά θέλησαν να μας διώξουν από το δημόσιο χώρο με «αλυσίδα περιφρούρησης» που αποτελούσαν 3 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καμπάκα: Λυκούδης Αλεβίζος, αντιδήμαρχος, Λαψάτης Στυλιανός, δημοτικός σύμβουλος, Παπαλάκης Κωνσταντίνος, δημοτικός σύμβουλος μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και παλιό δήμαρχο της πόλης Γιώργο Κατημερτζή(!).
Με προπηλακισμούς, σπρωξίματα και απειλές για ξυλοδαρμό αυτοί οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενοι από κυρίες που πέταγαν νερά προσπάθησαν να μην ακουστεί η οργή του λαού…
Η Λαϊκή Συνέλευση Καισαριανής καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς στον λαό της Καισαριανής.

Ό,τι και να κάνουν το ποτάμι πίσω δεν γυρνά, η οργή του λαού δε θα σταματήσει…
Οργή λαού –Εξέγερση παντού
Κανείς στη δουλειά – όλοι στον αγώνα
Δεν δουλεύουμε – δεν καταναλώνουμε
Όλοι στην παλλαϊκή-πανεργατική κινητοποίηση 28 και 29/6.
Να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος.

Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης Καισαιριανής

Ψήφισμα για το θέμα των φοιτητικών εστιών

 
Φέτος από την αρχή της χρονιάς παρατηρούμε μια πολύ πιο έντονη και συντονισμένη πολιτική υποβάθμισης της καθημερινότητας των οικοτρόφων και των εργαζομένων μέσα στην εστία και προσπάθειας εφαρμογής του αντιδραστικού εσωτερικού κανονισμού, που κορυφώθηκε με το ενδεχόμενο κλεισίματος της ΦΕΕΜΠ, κατάργησης-συγχώνευσης του ΕΙΝ και πρότασης του υπουργείου να δημιουργηθεί ιδιωτική εστία στην Αθήνα. Ο σύλλογος της ΦΕΕΜΠ με μοναδικό όπλο τις ανάγκες του αγωνίζεται μέσα από συλλογικές διαδικασίες για να μην κλείσει η εστία του και να διατηρηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της φοιτητικής μέριμνας. Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου ξεκίνησε κατάληψη στην διοίκηση της εστίας με κύριο αίτημα να διασφαλιστεί η λειτουργία της μετά την λήξη της σύμβασης μεταξύ ΕΙΝ και ΕΜΠ και να μην επιβληθεί κανένα ιδιωτικοοικονομικό κριτήριο.
Οι εστίες έχουν οδηγηθεί σε οριακή κατάσταση με σοβαρά προβλήματα συντήρησης και φύλαξης. Οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει δεν φθάνουν για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες της και οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν κάτω από το άθλιο καθεστώς των εργολάβων. Επιπλέον, η τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης για συγχώνευση-κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, του δημόσιου φορέα, δηλαδή, που είναι υπεύθυνος για τη μέριμνα των μαθητών και των φοιτητών, σημαίνει αφενός ότι πολλοί εργαζόμενοι του ΕΙΝ θα πεταχθούν «αξιοκρατικώς» στο δρόμο μέσα από μία διαδικασία αξιολόγησης μέσω ΑΣΕΠ και αφετέρου ότι θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η φοιτητική μέριμνα και θα οδηγηθεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση ή ακόμη και την κατάργηση της.
Η μεθοδευμένη προσπάθεια ισοπέδωσης της φοιτητικής μέριμνας συνδέεται άμεσα με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για τα πανεπιστήμια, εξαρτώντας τα από ιδιωτικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις και εισάγοντας στην οργάνωση και λειτουργία τους ανταποδοτικά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, και φυσικά με τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που έχει επιλέξει ξεκάθαρα να υπερασπιστεί το κεφάλαιο και να τσακίσει κάθε κεκτημένο του λαϊκού κινήματος φέρνοντας ως πρόσχημα τις πιέσεις από ΕΕ και ΔΝΤ. Σ¨αυτή την επίθεση πρέπει να απαντήσουμε αποφαστικά και μαζικά.
Το κλείσιμο των εστιών έχει αποτραπεί πολλές φορές στο παρελθόν με δυναμικές και συλλογικές κινητοποιήσεις των εστιακών συλλόγων, στήριξη από φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία εργαζομένων.

Απαιτούμε:
 • Καμία εστία να μην κλείσει, κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.
 • Δημόσια και δωρεάν παιδεία, στέγαση και σίτιση.
 • Ανέγερση νέων εστιών, συντήρηση των ήδη υπαρχουσών και στελέχωσή τους με επαρκές, δημόσιο και μόνιμο προσωπικό.
 • Ενιαίος δημόσιος φορέας διαχείρισης των εστιών, που θα χρηματοδοτείται απ’ ευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα ελέγχεται από το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1/7 στις 11:00 στο υπουργείο παιδείας μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και συλλόγους οικοτρόφων εστιών απ΄ όλη την Ελλάδα.


Η Λαϊκή Συνέλευση Καισαιριανής της Δευτέρας 27/6/2011