Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

 Μετά από ενημέρωση για τη διαδικασία και τις αποφάσεις του πανελλαδικού 2ήμερου των Λαϊκών Συνελεύσεων στο Σύνταγμα, και μετά από συζήτηση για τις προοπτικές του κινήματος, αποφασίστηκαν τα εξής:
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα και την παρουσία μας στις πλατείες, τόσο στο Σύνταγμα όσο και στην Καισαριανή.
  • Μόνιμη Λαϊκή Συνέλευση της Καισαριανής κάθε Δευτέρα, στις 8:00 μμ, στην πλατεία.
    Θα αναρτηθεί μόνιμο πανό στην πλατεία, καθώς και ταμπλό με υλικό από τη συνέλευσή μας και από τη συνέλευση της πλατείας Συντάγματος.
  • Συνεχίζουμε την εκστρατεία ενημέρωσης και αποκάλυψης για την κοινωνική καταστροφή που φέρνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και οι πολιτικές που προωθούνται σε όλους τους τομείς της ζωής μας (υγεία, παιδεία, εργασία, ασφάλιση, κ.λπ.).

  • Ασχολούμαστε συγκεκριμένα με τη δημιουργία των δικών μας ανεξάρτητων δομών, στη βάση της άμεσης δημοκρατίας, για την προστασία και ανάπτυξη των κοινών αγαθών και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, έξω από την αγορά και το κράτος. Στη βάση αυτή αποφασίσαμε να ασχοληθούμε:

    - Με το πρόβλημα της ανεργίας και των ανέργων, ώστε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την ανεργία και τη φτώχεια, κανείς άνεργος να μη μείνει μόνος του μπροστά στην έξωση, στους πλειστηριασμούς, στην πληρωμή λογαριασμών.
    Συστάθηκε γι' αυτό ανοιχτή ομάδα εργασίας, η οποία θα μαζευτεί την Πέμπτη, 6:00 μμ, στην πλατεία και θα παρουσιάσει τις προτάσεις της στην επόμενη Λαϊκή Συνέλευση.

    - Με το πρόβλημα της κοινωνικής και υγειονομικής υποστήριξης στην πόλη μας, ώστε να δημιουργηθεί ένας κοινωνικός χώρος στήριξης στη βάση της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης.
    Ήδη, με απόφαση της προηγούμενης Λαϊκής Συνέλευσης, έχει συσταθεί ανοιχτή ομάδα εργασίας για το θέμα αυτό, η οποία έχει καταλήξει ομόφωνα σε συγκεκριμένη πρόταση προς τη Λαϊκή Συνέλευση. Το κείμενο της ομάδας εργασίας θα διακινηθεί στα μέηλ της Λαϊκής Συνέλευσης και η τελική συζήτηση και απόφαση θα γίνει στην επόμενη Λαϊκή Συνέλευση.

    - Με το πρόβλημα της Παιδείας και την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν συλλογικές μορφές απάντησης στην αποδόμηση που προωθείται για ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σχολείο.
    Συστάθηκε ανοιχτή ομάδα εργασίας, η οποία θα μαζευτεί άμεσα και θα παρουσιάσει τις προτάσεις της σε επόμενη Λαϊκή Συνέλευση.


Συνεχίζουμε στο δρόμο της άμεσης δημοκρατίας

Δυναμώνουμε τη Λαϊκή Συνέλευσή μας

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

11 Ιουλίου 2011