Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


Στις 5 Σεπτέμβρη συγκεντρωθήκαμε έξω από το εγκαταλειμμένο ΠΙΚΠΑ προκειμένου να συμμετέχουμε στην προγραμματισμένη Λαϊκή Συνέλευση για το άνοιγμα του χώρου και την οργάνωση και λειτουργία από εμάς τους ίδιους δομών που θ’απαντούν στις ολοένα αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες των δύσκολων καιρών που ζούμε. Εκτός από όργανα τάξης, στον τόπο της συνέλευσης μας περίμενε και ο Δήμαρχος με τη συνοδεία εκπροσώπου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για να μας ενημερώσουν πως στα τέλη του Αυγούστου η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μετατρέψει το κτίριο σε βρεφονηπιακό σταθμό (!) και να μας επιδείξουν τις εργασίες σε εξέλιξη… Με συνοπτικές διαδικασίες προσέλαβαν και το απαραίτητο προσωπικό για τη διεκπεραίωση των εργασιών…θα οργανώσουν ως και συσσίτια στα Ξύλινα για τους απόρους...Μπορεί το εθνικό σύστημα υγείας και πρόνοιας να καταρρέει, αλλά χάρη στις πατέντες του εθελοντισμού και των ΜΚΟ, το νέο τοπικό κοινωνικό κράτος οικοδομείται στην Καισαριανή και ποιος νοιάζεται να μάθει σε ποιανού τις πλάτες πατάει και ποιους ισοπεδώνει…


Ούτε με την καταστολή ούτε με τη χειραγώγηση δε μειώνουν την επιθυμία μας να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, δηλώθηκαν διαθεσιμότητες από υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς για τη στήριξη των δομών της Λαϊκής Συνέλευσης και ανταλλάχτηκαν απόψεις για να οργανώσουμε και να λειτουργήσουμε άμεσα:
-συλλογική κουζίνα, βάζοντας στη θέση της φιλανθρωπίας την αλληλεγγύη. Όλοι συμμετέχουμε, χωρίς να αναθέτουμε ρόλους. Κάθε φορά που πάμε να αγοράσουμε τρόφιμα για την κατσαρόλα του σπιτιού μας σκεφτόμαστε και τη συλλογική μας κατσαρόλα. Όλοι μαζί φροντίζουμε να βρούμε τον εξοπλισμό των συλλογικών μας μαγειρεμάτων.

-ομάδες κοινωνικής και υγειονομικής στήριξης μαζί με υγειονομικούς, καισαριανιώτες ή μη, που επιθυμούν να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση αυτής της δραστηριότητας.

-δομή ενισχυτικής διδασκαλίας μαζί με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενάντια στον αποκλεισμό και τους φραγμούς του εκπαιδευτικού συστήματος.

-δράσεις και παρεμβάσεις για το ζήτημα της ανεργίας μαζί με ανέργους και άνεργες της πόλης μας για αντιμετωπίσουμε συλλογικά τον εκβιασμό των εξώσεων, των φουσκωμένων λογαριασμών, των ισχνών επιδομάτων.



Στη Λαϊκή Συνέλευση της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 12/9 δηλώνουμε διαθεσιμότητες για τις εργασίες προετοιμασίας της 1ης συλλογικής κουζίνας, ορίζουμε τον τόπο και το χρόνο της και προχωράμε τις διαδικασίες για την άμεση υλοποίηση των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε εμείς τη ζωή μας στα χέρια μας

και αντιστεκόμενοι στα σχέδιά τους να δημιουργήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Δεν αναθέτουμε σε άλλους, όλοι μας συμμετέχουμε για να δημιουργήσουμε το άλλο, το διαφορετικό.

Καλούμε μαζί μας όλους τους καισαριανιώτες και καισαριανιώτισσες που θεωρούν ότι αξίζει να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια
Κάθε Δευτέρα στις 8μ.μ. στην Πλατεία, συζητάμε και οργανώνουμε τις δράσεις μας.