Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 25/7/2011

Η Λαϊκή συνέλευση Καισαριανής, ύστερα από συζήτηση των θεμάτων που είχαν παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα από τις ομάδες εργασίας, αποφάσισε τα εξής:

  • Με βάση την επεξεργασία που έχει ήδη κάνει η ομάδα εργασίας για την ανεργία, και συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις μας με το κάλεσμά μας προς τους άνεργους της περιοχής, να γραφτεί ένα κείμενο περιγραφής της κατάστασης στην οποία περιέρχονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι, δηλαδή την αδυναμία πληρωμής είτε των λογαριασμών τους (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ), είτε των δανειακών τους υποχρεώσεων, είτε του ενοικίου τους. Στο κείμενο εκτός από ανάδειξη των προβλημάτων θα γίνεται και κάλεσμα σε δράση ώστε κανένας άνεργος να μην είναι μόνος του, κανένας χωρίς δημόσια αγαθά όπως ρεύμα και νερό, αλλά και καμιά έξωση ή πλειστηριασμός να μην πραγματοποιηθεί στην περιοχή.
  • Στην ίδια κατεύθυνση, συνάντηση με τις άλλες λαϊκές συνελεύσεις των κοντινών περιοχών (Βύρωνα, Παγκρατίου και Ζωγράφου) προτείνοντας κοινές δράσεις για το θέμα της ανεργίας αλλά ταυτόχρονα και της αδυναμίας πληρωμών.
  • Συνάντηση με τα τοπικά σωματεία της περιοχής ζητώντας τη συνδρομή τους για το κρίσιμο θέμα της αδυναμίας πληρωμής του ρεύματος και της αναγνώρισης της ενέργειας από όλη την κοινωνία ως δημόσιου αγαθού.
  • Συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε τα θέματα που αφορούν στο άνοιγμα του παλιού ΠΙΚΠΑ με τελικό προορισμό την 5η Σεπτέμβρη όπου θα διοργανωθεί λαϊκή συνέλευση έξω από το κτίριο του ΠΙΚΠΑ. Η μετατροπή του εδώ και κάτι μήνες εγκαταλειμμένου από το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες κτιρίου σε αυτοοργανωμένο χώρο κοινωνικής υποστήριξης για όλους τους κατοίκους της Καισαριανής και των γύρω περιοχών είναι ανάγκη των κατοίκων. Φιλοδοξούμε με τις δράσεις μας να γίνει ένας χώρος που θα αποπνέει ζωή και θα συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής όλων μας.

Πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση από το Σύνταγμα και διαβάστηκε η Πρόσκληση Συμμετοχής της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος και της Θεματικής Ομάδας Άμεσης Δημοκρατίας.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 8:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου